torstai 1. elokuuta 2013

Arkea, kera kuuron "possun"

Jooh, käytiin Martin kanssa maanantaina Vantaalla, eläinsairaala Aistissa. Martti kävi pari vuotta sitte läpi pari isoa leikkausta, joka puhkasi sisäkorva-tulehduksen. Tulehdusta ei voitu sillon hoitaa heti, koska oli niin monta lääkitystä päällä Martin huonon kunnon takia. Kuulo on reistaillu enemmän ja vähemmän tapahtumien jälkeen ja nyt kesän aikana menny ihan nolliin. 
Nyt sitte päästiin neurologin juttusille ja tehtiin BAER-kuulotesti, joka vahvisti Martin kuuroksi, kummastaki korvasta. Aiheittajaa voi vaan veikkailla. Magneettikuvalla ehkä syy saatais selvitettyä, mutta ei ajateltu siihen mennä, koska lopputulos olis kuitenki sama.
Martti onneks pärjää kuitenkin hyvin. Osaa lukea hyvin mun elkeitä ja seurailee tietysti muita koiria, jotta pysyy "kartalla" tapahtumista. Martin näkökulmasta tässä on tietty myös hyvää. Mistään ei enää komenneta! ..mä en kyllä kauheesti välitä pöydillä nukkuvasta koirasta.. Mutta pääasia on että pärjätään, oli köörissä sitte mukana kuuroja, sokeita tai mykkiä.


On täällä muutaki tehty ku opeteltu viittomakieltä. Kuistin pohjat on valmiit, kattotuolit ja ovi tilattu, ikkunoistakin ollaan kyselty tarjouksia ja yllätys, yllätys, tuntuu taas hankalalta saada sellaset ristikot, jotka haluisin. En meinaa kyllä luovutta! Otettiin ovi sitte puuvalmiina. Mä en osaa päättää väriä, ni maalaan sen sitte ite jossain vaiheessa. 
(..tai varmaan vähän väliä, ku kyllästyn..;))


Tän päivän projektina mulla ois verhot. Kävin kaivelemassa koti-paikan vintiltä vanhoja lakanoita, joista haluisin laskos/rulla/en tiedä minkälaiset verhot. Saa nähdä pääsenkö tän päivän aikana suunnittelua pidemmälle.

6 kommenttia:

 1. Kyllä Martti pärjää, kuuli tai ei!! <3 Se on osottanu jo sisukkuutensa niiden leikkausten aikana & niistä nopeasti toipumisessa!
  Toivotaan vaan että Martilla ei ole kipuja korvissa...
  Mutta luulenpa että tääkin juttu on erittäin opettavainen ja ehkä jollakin tapaa jopa antoisa teidän kahden yhteistyölle. Joutuu molemmat pitämään toisiaan vähän enemmän silmällä!! <3

  Remppa etenee vauhdilla!! Tai ei ollu yllätys kun tietää mikä tehokaksikko (+yks tuleva remppamiäs) siellä touhuilee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tälläset pikku-jutut meitä hetkauta! :)

   Mä en oo kyllä päässy kauheesti viel ahkeroimaan kuistin kimpussa, muuta ku suunnitelun saralla. Mut kyllä se munkin aika vielä koittaa..

   Poista
 2. Jaksuja Martille, kyllä hän pärjää! Yhden ystäväni koira kuuroutui myös sairasteltuaan. Hyvin on pärjännyt niin kotona kuin lenkkipolullakin. :) Odotan innolla, miten teidän kuisti etenee ja millaiset verhot saat aikaiseksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Martti kiittää jaksuista ja hyvin jakseleekin!:)

   Mäki odotan!! Onneks kohta tulee enemmän näkyvää, ku runkoa ruvetaan lyömään. Taitaa ompelut siirtyä huomiselle, oli lakanat valkasun tarpeessa!

   Poista
 3. Meidänkin koirista toinen on kolmijalkainen ja toinen muuten vaan traumaattinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai jaa! Oho! Eläimet taitaa kyllä olla aika paljon paremmin sopeutuvaisia erilaisiin tilanteisiin tai puutoksiin.. Varmaan aiheuttaa teilläkin jotain "epänormaalia" arkeen, mutta eihän ne asiat niin hankalia oo, jos niistä ei sellasia tee!:)

   Poista