torstai 22. elokuuta 2013

Mä haluun, haluun haluun!!

Meillä on taas vaihteeks menossa tahtojen taistelu. Mä haluan lampaita! Oon halunnu jo monta vuotta. Niistä keskusteltiin jo kesällä 2010 (..joo vuodet oon tarkkaan muistissa..) ja sillon sanottiin, että "no ei ainakaan vielä tänä, tai ens vuonna." Mun mielestä se tarkottaa että 2012 voitais asia ottaa taas puheeksi. No eipä tullu viime vuonna lampaita ku "lapsi tulossa ja kaikkee". Nyt oon alottanu sitte taas "kinumisen". Tällä kertaa sanottiin "sitte ku poika osaa lukea." WHAT!!!!?? Kerroin hyvin tarkkaan mihin saa tunkea mielipiteensä, en todellakaan meinaa odottaa siihen saakka..

Miks miehet voi ostella/hankkia kaikkea ihan oman mielen mukaan, mut naiset tarvii luvan? 

Noh.. Uus kana meille ainakin tulee. Kääpiö-kanaa on alettu syrjimään ja se on nyt kovin yksinäinen, joten saa kaverikseen toisen reppahousun. Josko se siitä sitte piristyis. Muut kanat hääräilevät pitkin pihaa ja pikku Salli ei astu jalallakaan ulos.
Mä haluisin myös että tää ukkeli nukkuis öisin. Tänään mennään käväsemään lekurissa, epäilevät nyt maito-allergiaa. 
Taidan lampsia naapurin navetalle ja pyytää kannullisen maitoa, josko raakamaito sopis miehen massulle paremmin, kun noi käsitellyt.


Että tälläsissa tunnelmissa vietetään tää sadepäivä. 


Ehkä huomenna on taas vähän kivempaa!:)

16 kommenttia:

 1. Meillä mies hankkii omia juttujaan, vaikka vastustan ja joskus ilman keskusteluakin, mutta mäkin joudun aina kinuamaan luvan omiin hommiini. Tosin joskus jos saan järjestettyä asian itse ja otettua siitä yksin vastuun, niin saatan sen toteuttaa ilman lupaa. :D Voi pikkumiestä, toivottavasti naapurin maito sopisi paremmin tai lääkäri toisi helpotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olisin ihan yksin vastuussa lampaiden hoidosta, mut silti vaan Ei! Plaah, miehillä varmaan vaan on joku sisäinen "johtajuus pakko". Kieltävät periaatten takia..

   Poista
 2. Käytä samaa taktiikkaa kun Eskonki kans! Vai tarvittiinko siihen niitä raskaushormooneja..?! ;)
  Se on kumma juttu juu noi miesten ostokset. Mä puhuin siit 300 euron keittiökoneest varmaan puoltoistavuotta ja sillä aikaa meille tuli venettä ja veneen moottoria ja uusia kalavehkeitä ja ja ja... Parempi kun ei enää kysy edes lupaa.
  Ja eiköhän jotku talkoot saada pystyyn et saadaan lampaille aitaukset jne. Ja paimenkoirahan sulla jo onki. Mä voin hoitaa talkoosyömiset! :)

  Toivottavasti selviää syy lääkärissä. Haleja ihunalle naapurinmiähelle!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siihen tarvitaan niitä hormooneja! :D enkä mä varmaan ois yhtä vakuuttava (tai säälittävä) ilman pönppömahaa..

   Poista
 3. täällä sama homma :) ei multa paljoo kyselty kun mies(ja isä) ostivat veneen. Itse jos mitään suurempaa haluaisi hankkia, niin kyllä siitä pitää yhdessä keskutella/lupaa kysyä...
  toivottavasti syy pikkumiehen vatsakipuihin selviää :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on siis ihan "normaali" ilmiö! Taidan ruveta pirttihirmuksi!

   Poista
 4. Mä olen halunnut kans lampaita jo varmaan kakskyt vuotta. Asiaa haittaa ja hidastaa eniten se, että satutaan asumaan omakotitalossa kaupungin keskustassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voih.. Meillä ois kyllä tilat mihin lampaat laittaa. Eii vaan oo avokilla samanlaista hoivaviettiä, ku meikäläisellä!

   Poista
 5. Moi! Me haettiin raakamaitoo läheiseltä tilalta kaks kertaa viikossa. Kunnes 3-vuotiaan angiinan yhteydessa lääkäri alko epäileen tytöllä ehec-bakteeria. Raakamaidossa on hyvät ja huonot puolensa. Me kuitenkin päädyttiin siihen, että lapsille ei nyt anneta, ite juodaan sillon tällön. Katsokaa ainakin, että on hyvin hygieniasta huolehtiva ja luotettava tila! Hyvää viikonloppua ja parempia yöunia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän tuossakin asiassa on tosiaan hyvät ja huonot puolet, niin ku taitaa olla kaikessa mitä suuhun laitetaan. ;) nyt mennään soija-korvikkeella eteen päin. Katotaan onko kyse edes maitoallergiasta. Naapurin tilalla on useampi sata päätä, eli ISO navetatta, joten luulen hygienian olevan melko suurennuslasin alla.

   Hyvät viikonloput sinnekkin! :)

   Poista
 6. Heissan. Ingmanin Yömaitoa uskallan suositella. Pari tuttavaperhettä selättänyt uni- ja vatsaongelmat tämän avulla. Kannattaa ainakin kokeillä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos vinkistä! Mä oon ihan pyörällä miten nyt jatkaisin.. Mennäkkö täysin maidottomalla pari viikkoa, vai koittaisko heti jotain.. Hmm, täytyy pähkäillä!

  VastaaPoista
 8. Heips,
  Meilläkin litkitty yömaitoa silloin kun lapsi pieni. Nukkui paljon rauhallisemmin sen avulla. Metka se yömaito kun itsekin pystyn sitä juomaan vaikka on se laktoosi intoleranssi.
  Synnöve

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy varmaan testata sitä, kunhan saadaan tää lääkärin määräämä parin viikon maidoton loppuun. :)

   Poista
 9. Jospa se lammas-asia siitä pikkuhiljaa... pidä vaan pääsi;)Mukavaa elokuunloppua. Ja toivottavasti pikkumiehen maha tyyntyy toisenlaisesta maidosta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä varmasti pidän pääni! :D
   Hyvää syksyä sullekkin! :)

   (..ja pikkumies nukkuu nyt yönsä.. Ihanaa!!)

   Poista