maanantai 23. helmikuuta 2015

Hirveen ahkeria

..tai ei ehkä pidä liiotella.. Mutta olohuoneen remppa otti edistysaskeleen, kun sain lauantaina tapetoitua yhden seinän! Toinen ehkä tällä viikolla. Meillähän on ollu yksi seinä tapetoituna, mutta eihän se riittäny. 


Täytyy räpsiä lisää kuvia, kunhan valmistuu.:) Kanarouvatki on alottanu taas ahertamisen. Jee! Pitivät melko pitkän muninta-tauon, eihän ne mitään nuorikoita enää olekaan. 


Muninnan aloitti musta maatiainen ja pikkukana Salli on sellainen myötätunto-munija, joka munii kaverina, jos kukaan muu ei niin tee.:D Nyt kun toinenkin maatiainen aloitti, saa Salli taas "huilia". On se vaan käsittämätöntä miten persoonallisia otuksia nekin on!16 kommenttia:

 1. Minkäikäisiä kanoja teillä on? Minua kiinnostaisi hirveästi kotikanala, mutta sitten kuulin, että kanat munivat vain pari vuotta kunnolla... ei me raaskittais niitä laittaa pois parin vuoden välein millään! Ja kuka ne lopettais kun ei itse pysty (minäkin kasvissyöjä & puunhalaaja)??

  Toisaalta jos niitä munia ei nytkään mene kuin 0-6 kpl viikossa niin kannattaako omia kanoja edes hommata? Paljon kysymyksiä!

  Niin ja tapetointi... se on ihaninta remppaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heititpä kysymyksen!:D hmmm.. Vuosmallia -11 ja -12 jos nyt oikein muistan.. Viime talvena saatiin munia koko ajan, nyt oli kaikilla kanoilla kunnon tauko. Noi meidän pikkukanat ei oo mitenkään kovia tuottajia, enemmänkin ovat silmän ilona ja rapsuteltavina (ovat paljon kesympiä, kun maatiaiset). Niinä aikoina, kun kaikki kuus munivat, niin toivoo edes jonkun alottavan tauon. ;) meillä kanat saa olla elävien kirjoissa, vaikka "tehokkuus" laskeekin. Kun kanoja otin, en todellakaan ajatellut että niihinkin kiintyy niin kovin!

   Tapetointi on kyllä mieluista hommaa, kun sen saa tehdä RAUHASSA! Tällä hetkellä kovalla tarmolla avustava kompanja lisää haastetta huomattavasti. :D

   Poista
  2. Minä kiinnyn kaikkiin eläimiin (myös villeihin, kuten meidän "omaan" mustarastaaseen") niin kovin, että pitäisin kans loppuun asti. Mut jos ne ei munis enää niin sitten joutuisi ottamaan aina uusia ja kohta niitä olis kamalasti :)

   Sun pitää tapetoida yöllä? :D

   Poista
  3. Hah, hyvä että joku muukin! Meillähän on myös "omia" peuroja, joista saa aina olla huolissaan metsästyskautena. ;)
   Niin - minähän en tiedä millon kanat lopettaa munimisen kokonaan.. Nyt kun noi pari taas alotti, niin päivittäin ovat munineet. Mulle riittäis vaikka vaan parina päivänä viikossakin. Kanoille tulee kaikkia "vikoja" myös valitettavan usein, meidän kanalataipaleen aikanakin on jo pidetty kolmet hautajaiset. (Kanat tuli keväällä 2012) Uusia tyyppejä saa olla ottamassa vähän väliä!

   Ei ku yöt pitää pyhittää maalailulle, se ku vaatii kuivumisaikaakin!:D

   Poista
 2. Voi hellyttävyys sentään myötätuntomunijaa ja jee tapetoinnille. Minä vasta selailen mallistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei onneksi ollu valinnan vaikeutta, kun jatkettiin samalla tapetilla, mitä laitettiin jo muutama vuosi sitten. Salli on kyllä melkonen kananen.:)

   Poista
 3. Miten paljon niitä munia muuten tulee keskimäärin ja kuinka monesta kanasta? Minäkin haaveilen kotikanalasta, mutta muut kiireet ovat toistaiseksi menneet edelle. Viimeksi ollaan selvitelty kesäkanamahdollisuutta, eli että omistaja ottaisi kanansa takaisin kesän jälkeen. Se olisi varmaan paljon helpompi vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorena kana (ainakin meillä) munii kerran päivässä. Kuukauden aikana saattaa tulla muutama välipäivä. Siitä sitte vaan laskemaan, kuinka paljon munia tulee vaikka vaan viikossa! Jep, meilläkin parhaimmillaan pikkukennollinen päivässä. :D riittää muuten kavereillekkin jaettavaksi.. Kesällä kanojen hoito on niin helppoa, kun ei tarvii stressata kanalan lämmöistä yms. Rohkeesti vaan kesäkanojen hankintaan! ..jos niistä raaskii sitte syksyllä vaan luopua..;)

   Poista
 4. Suloinen blogi kertakaikkiaan! Tervetuloa vastavierailulle ;) t.Kaisa

  VastaaPoista
 5. Kanat on ihania! Jos asuisin sellaisessa paikassa, johon kanoja vois ottaa, niin niitä olis jo muutama. Mummolassa oli entisaikaan kanoja ne me siskon kanssa tykättiin niistä niin kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asuinpaikka valinnoilla on aina puolensa. Teille ei sentään tullu mitään ikäviä muistoja kanoista? Tuntuu että tosi moni kammoksuu kanoja, kun on lapsuudessa joutunu keräämään munia nokkivilta rouvilta. Meidän kanat on kyllä lepposia. :)

   Poista
 6. Kanat tuntuu tosiaan olevan melko persoonallisia. Ja kiva, että niitä pidetään nykyjään niin paljon.
  Hienosti tapetoitu ja kaunis tapetti;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama kotikana tuntuu tosiaan olevan yhdellä sun toisella. :) tapetti on itellekkin tosi mieluisa..:)

   Poista