sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Täällä ollaan


Oho. Kuukaus men, nii et hujahti. Oli joulut, oli uudet vuodet. Kummatkin vietettiin rauhallisesti. Nyt onkin arki ollu melkosta haipakkaa. Talon lämmitystä, kuuman veden kantoa lampaille ja kanoille, kaiken maailman lämppäreitten kanssa pelaamista. Onneksi näin kireitä pakkasia ei oo kovin montaa päivää putkeen.Mutta kelit sikseen.. Meillä oli kova tavote jatkaa yläkerran remppaa, kun avokillakin oli useampi vapaapäivä. No arvaatte varmaan miten kävi? Noup, ei avattu ainuttakaan maalipurkkia. Siivottiin kyllä ja asennettiin yksi lapsiportti lisää. Suunniteltiin myös työjärjestystä, voidaan sitte parin vuoden päästä miettiä pysyykö suunnitelma edelleen samana. ;)


Vuoden alussa alkoi vähän toisenlainen remppa, nimittäin ruokaremppa. Hermojen kireys ja huono olo, hus pois se. Nyt on sanottu heipat vehnälle, kauralle, perunalle, bataatille ja lantulle. Tilalle uusia arkiruokia ja B6-vitamiinia. 
Hurraa ja kaikki voi varmasti paremmin!:)

Hyviä tammikuisia tuulia joka iikalle!


17 kommenttia:

 1. Toivottavasti saatte yläkerran remonttia eteenpäin joko talven lomilla tai joku viikonloppu. Kiva kuulla mitä siellä on puuhattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Se on roikkunu kolme vuotta tossa keskeneräisenä ja tuntuu, että kynnys tarttua maalitelaan on melko suuri. Ehkä kahden talon remontointi on saanu jonkun mittarin täyteen?;)

   Poista
  2. Jos tekisit vaikka listan remontista, yhden asian pienen asian per päivä? Ei sen tarvitse heti olla valmis, mutta näin tulisi tehtyä.

   Poista
 2. Kuulostaapa vaativalle ruokaremontille; se ullakon remonttikin menisi meiltä varmaan helpommin ;) Kerropa, mistä löydät ideat uuden ruokavalion sanelemiin ruokiin? Onko joku nettisaitti, kirja, vai ihanko omasta päästä kehittelet asiaa?

  Onnea uudelle vuodelle - ja kyllä se remontti sitten joskus; kunhan itsellä on hyvä olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toi yläkerta ei kovia ponnisteluja vaatis. Maalaamista ja tapetoimista, miten se nyt oikeesti voi olla niin hankala alottaa???

   Mä oon tehny nyt viikon ruokalistan aina valmiiksi. Helpompaa, kun on suunnitellu etukäteen. Eikä tää nyt niin hankalaa oo, uuniperunan tilalle punajuuri, muusi kukkakaalista, leipänä mantelisämpylä, pastan tilalle kesäkurpitsaa, tattaripastaa tai riisinuudelia.:) Vähän ku miettii perusjuttuja kuntoon, ni täähän on aika simppeli juttu.
   Ja hei, maha ei oikkuillu moneen päivään!;)

   Poista
 3. Toi ensimmäinen kuva on niin lumoava, että katselin sitä pitkään. Teit mun unelman juuri kuvaksi.

  VastaaPoista
 4. Hyvää alkanutta vuotta sinullekkin!
  ps. tarvitsisin yhden tuollaisen tuolin lisää joita kuvassa näkyy...jos meinaan toisesta joskus aiot luopua..:DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Hahaa, sellasta päivää tuskin ikinä tulee, että jostain vanhasta tuolista luopuisin, mutta pidetään mielessä!:D Tuolit on muuten talon rakentajan tekemät, siinä ne on töröttäny keittiössä jo kymmeniä vuosia.:)

   Poista
 5. Me taas tehtiin yläkertaa, mut oli aika karmea "loma" sen takia, eli eipä juuri lomailtu... Sellaista se on, joskus on vaan pakko tehdä ja läheskään aina ei huvita :)

  En tiedä miten paljon lampaat juo, mut ajattelin silti vinkata lämmitettävästä juoma-astiasta. Ostettiin vuosi sitten hepoille sellainen Agrimarketista ja en enää vaihtais pois! Nytkin -30 pakkasella piti veden juomalämpöisenä ja kylläpä ne tykkääkin sitä lämmintä vettä juoda! Menee melkein yhtä paljon kuin kesällä, mikä on hepoilla hyvä juttu, ei tule ähkyä niin helposti. Sinne tuodaan kylmää vettä ja astia sitten lämmittää +5 asteiseksi, eikä kuluta sähköä mitenkään niin paljoa, että huomaisi laskussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille on tullu niin monta pakko-hommaa, että yläkerran remppa jää aina kakkoseks. Kohta vois kyllä tulla joku pakote ton vintinki suhteen.

   Täytyykin tutkailla tollasta juoma-astiaa! Lampailla menekki ei oo ihan hirmusta ja ihmeen hyvin se on pysyny sulana mun "olkia saavissa" systeemillä.:)

   Poista
 6. Mä ihailin myös tuota ekaa kuvaa, varsinkin lattiaa! Ihana lautalattia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiö on muuten ainut huone, josta alkuperäinen lautalattia oli purettu. Tuo on siis vm-2011. Eläimet ja lapset takaa (onneksi?) nopeasti kulutetun lookin.;)

   Poista
 7. Remppaaminen on loppujrn lopuksi aika väsyttävää puuhaa, mutta lopputulos palkitsee :) Eihän kaikkea ole pakko tehdä kerralla.
  Meillä meinasi oman loman aikana navetta alkaa jäätyä :( Onneksi ilmat lauhtuivat vähän nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se.. Eikä mekään olla täällä tumput suorina seisty kolmea vuotta!;) Kuisti uusittu perustuksia myöden, peltikatto tehty, olohuoneen tapetointia ja maalausta, eristyksiä uusittu/lisätty. Yms yms.
   Nää pakkaset luo kyllä omat haasteen eläimien pidolle. Lampaille nyt ei kylmä tule, riittää se veden kanto. Kanat onkin sitte asia erikseen.:/

   Poista
 8. Kylläpä löysin ihanan blogin tuolta mrs Sinnin kautta :). Teillä on niin kaunista ja tunnelmallista ja kuvasi ovat hienoja!

  VastaaPoista