torstai 6. helmikuuta 2014

Emännöitymässä(kö?)

Meitä on huvittanu viime aikona mun muuttuminen. Tai aikuistuminen? Tai asioiden tärkeysjärjestyksen muuttuminen?

Ennen mulla pysy jauhot visusti pusseissaan siihen saakka, kunnes ne sai heittää roskikseen vanhentuneena. Nykyään meillä on pelkästään ite leivottua leipää ja mussutan jotain piirakkaa lähes päivittäin.(Alkaa muuten näkymään pikkuhiljaa persuuksissa!:D)


 Oon innoissani, ku oon saanu YHDEN pelargonian säilytettyä talven yli. Ja suunnittelen jo täyttä häkää kevään kylvöjä.


Kanojen hoito kuuluu tietenki arkeen ja avokki saa iltasin aina kuulla jokasen kanan kuulumiset oikeen pitkän kaavan mukaan. Eilen aloin iteki nauraa kesken kertomuksen ja totesin että "joopa joo, sua varmaan kiinnostaa ihan hirveesti.":D


Päivän kohokohdat koostuu nykyään vähän eri asioista, ku vielä muutama vuos sitte.


Nyt kun otin puheeksi mun suunnitelmat eteiseen sijotettavasta kierrätyspisteestä, ni muututtiin jo ihan hysteeriseks.:D Ja avokki käski painaa jarrua.
..mutta äiti on aina sanonu, että pitää kierrättää..


Ku on päivät marakatin kanssa kotona, ni on aikaa miettiä arjen asioita.


Ehkä musta on siis tulossa varsinainen maalaistalon emäntä.


Mut haittaaks se??

14 kommenttia:

 1. Ei haittaa :D Ja todellakin kannattaa kierrättää! Ja lapsista ja eläimistä saa ja pitääkin puhua...Mulla on ollut monta pelargoniaa talvehtimassa kellarin rapussa (siellä on plussa-asteita ja pieni ikkuna), pitäsköhän ottaa ne jo sisälle...niin kivan vihreältä näyttää sunkin pelargoni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se on! :) meillä ei oikeen oo paikkaa pelargoneille talvella, tossa ne on sitte sinnitelly huoneenlämmössä. Vai onko se ikkuna niille välttämätön? Ainut kellarikoppi joka pysyy plussan puolella on ikkunaton..:/

   Poista
 2. Hihi, ei tosiaan haittaa! :-) Toihan kuulostaa vaan hyvältä! Mäkin ajattelin, että vois taas tänään leipoa lisää leipää tai sämpylöitä.. en oo vielä päättänyt kumpia teen. Mut itse leivottua leipää on paljon kivempikin syödä kun jotain kaupan valmiita. Ja se leipominenkin on niin kivaa puuhaa :-)

  Leppoisaa lauantaita! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon aina jotenki mieltäny leipomisen kauheen vaikeeks ja aikaa vieväksi. Mieli on muuttunu..;) mä tein muuten eilen niitä aamiais-sämpylöitä, joista hetki sitten postasit. Hyviä olivat!:)

   Poista
  2. Kiva kuulla että kokeilit ohjetta ja hyvä että maistui :-)

   Poista
 3. Ei todellakaan haittaa :) Nauti nyt tuostakin elämänvaiheesta ja olostasi täysin siemauksin! Yleensä onni löytyy arkisista asioista ja ainakin minun arjen onneni löytyy hyvin pitkälti eläinten kanssa puuhailusta ja kotiaskareista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä nautitaankin! :) kai se vähän niin on, että asiat on raiteillaan kun ne onnen hetket tulee siitä arjesta. :) ja eläimet <3, enpä osais edes ajatella eloa ilman niitä..

   Poista
 4. Ei haittaa :) Kiva blogi täällä, liityin lukijaksi :)

  VastaaPoista
 5. Tän emännöitymisen merkkejä on täälläkin ollut havaittavissa. :) On luutut ja puhdistussienet eri kohteisiin, mikrokuituliina... Mitähän vielä.. No, mutta kuitenkin. Vaikka nää jutut herättää miettiin että hetkooonen, oonko jotenki muuttunu? Nii on ne hyviä juttuja silti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne munki mielestä hyviä juttuja. Naurattaa vaan ehkä teini- iän uhmakkuus ja ne kaikki "mä en koskaan" lausahdukset. :D

   Poista
  2. Nojoo, "mää en koskaan..." :D

   Poista
 6. Ihana hyvän mielen blogi :) Tessa

  VastaaPoista