keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Tulee se joulu kai meilleki..

Oon koittanu viritellä kotia joulusemmaks tässä parin päivän aikana. Kyntteliköt on pönöttäny ikkunoissa jo tovin, mut siihen se on oikeestaan jäänykkin. Josko sitä lunta saatais meillekki tällä viikolla, ni tuntuis joulukuisemmalta.


Ja hei, tänään pompsahti tilille veronpalautukset! Ei oo hetkeen tilin saldo ollu näin moninumeroinen, eli pakkohan se on suunnata "rääsä ostoksille" hyvän ystävän kanssa. ..piakkoin, piakkoin..

Ei taida kuitenkaan nää rahat riittää mun hartainpaan toiveeseen. Oon ollu viimisen viikon ajan taas niin kypsä meijän naapureihin! Niiden pihalle johtava tie on rasitteena meidän tontilla ja jos lotossa voittaisin, siirtäisin sen tien ja kauas! Naapurin emäntä ei oo kertaakaan edes tervehtiny meitä, vaikka seison postilaatikolla ja rouva ajaa metrin päästä. Mun mielestä se nyt vaan kuuluu hyviin tapoihin! 
Jo muutama päivä sitte kattelin ikkunasta ulos, että mitäs siellä nyt tapahtuu. Naapurin emäntä oli "piilossa" pihaa kiertävän aidan takana ja usutti lapsensa härnäämään meijän koiria?!? Tai en tiiä yrittikö ne oikeen härnätä, mut hyppivät ja kiljuvat porttien takana. Mä en voi sietää sellasta! 
Että jumanskekka, jos ei tervehditä, ni ei kyllä notkuta meijän porteillakaan. Työn alla on siis SUURI kyltti portin pieleen.


No ni, nyt oon saanu jakaa mun kiukun.. 
..takas joulu-tunnelmiin..:D

Mitäs tykkäätte noista vanhoista pokaaleista? Ne on lojunu kaapissa vuoden päivät, ku en oo keksiny niille käyttöä. Nyt ne toimittaa kukkaruukun, sekä kynttilänjalan virkaa ja ne on itseasiassa aika hauskat mun mielestä.


Eskoki sopii hyvin jouluun, tonttulakki (tai poron sarvet?) vaan puuttuu.


Ja viikon kissalainen. Elma nautiskelee uuden viltin lämmöstä.


Me jäädään nyt odottelemaan sitä lunta, lepposaa viikon jatkoa kaikille!

10 kommenttia:

 1. Hauska idea nuo pokaalit! Nyt tiedänkin miten saan uusiokäyttöön vanhoja ringettepokaaleja! :D
  Oisko sulla mitaleille kans jotain hauskaa uusiokäyttöideaa...? Niitä llöytyis nimittäin sellanen iso muovikassillinen.

  Ai niin, saitko joulukalenterin asennettua...? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. Täytyyki miettiä! :) joo sain asennettua. Melkonen viritys kyllä tuli, ku oli kiinnittäminen vähä haastavaa!

   Poista
 2. Voi kun ihana koiruus! Poronsarvet taitais hälle hyvin sopia :) Meilläkin olis miehen vanhoja pokaaleja, ovat kellarin rapussa näytteillä samoin kuin jotkin muutkin vanhat esineet, jotka ei muuanne sovi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää keksiä pokaaleille uusio käyttöä! :) ..sarvien kannalla mäki olen, vaikka välillä tuntuu päästä sojottavan sellaset pienet pirun sarvet ihan luonnostaan.. ;)

   Poista
 3. voi miten kökköjä naapureita! :/ en tiedä mitä iloa heille on olla tervehtimättä... meillä on tässä parin vuoden aikana tullut suurin osa koko kadun asukkaista jotenkin tutuiksi ja aina moikataan jos joku tulee vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meilläki onneks nuo toiset naapurit mukavia, mutta se yks emännys on kyllä käsittämätön! Yritän olla välittämättä koko porukasta, mut aina vastaan tullessa rupee nyppimään tommonen käytös. Kivat naapurit on lottovoitto!

   Poista
 4. Poronsarvet olisi juuri sopivat tuohon ilmeeseen;)
  Ja tee vaan erittäin ISO kyltti!!
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarvet siis hankintalistalle! :) juu, iso sen kyltin pitää olla! Ja jos ei vieläkään mee jakeluun, ni taidan vetää sähkölangat tontin ympäri.. :D
   Hauskaa viikon alkua sulle!

   Poista
 5. Hitsi, minulla kun on ollut niin ruusuinen kuva maalla asumisesta, olen niin unelmoinut maalle muutosta...Pyh,älkää välittäkö moisista...ymmärrän kyllä kiukkusi! Joulu tunnelma on minulle sitä kun näen lasten silmissä sen jonkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks meijän pari muuta naapuria on mukavia, mutta toi yhden akan välinpitämättömyys on kyllä jo sitä luokkaa, et melkeenpä rupee naurattamaan! Mulla nyt ei tunnu joulu syttyvän sitte millään! ..tosin, ei oo kyllä minkään sortin joulustressiäkään..:)

   Poista