tiistai 24. marraskuuta 2015

Kyl ny kelpaa

Klapien kuivauskaappi, vihdoin mulla on sellainen. Maailman ärsyttävintä, kun yrittää sormet ja varpaat kohmeessa sytytellä tulia ja puut on kosteita. Eih, ei syty! Nyt on sytytyspuut erikseen, jotka on KUIVIA! Pieni asia, mutta säästää aikaa ja hermoja. Hermot, kun otin puheeksi.. Ne kesti ihmeen hyvin, kun olin perjantaista sunnuntaihin yksin kauhukaksikon kanssa. En mä kyllä ihan heti uusintaa halua moisesta, vaikka lapsoset kiitettävästi olikin. :D Harvoin meillä sellaisia tilanteita onneks on. Nostan hattua kaikille yksinhuoltajille! Etenkin omalle ❤ äidille, meitä on kuitenkin viisi lasta. Huh huh, ei ois meikäläisen hommaa.

Sunnuntaina oltiin koko perhe taas koolla ja hämmästeltiin lumista maisemaa. On talvi vaan kaunis, kun se oikeasti näyttää talvelta.:)

18 kommenttia:

 1. Mäkin vihaan sitä kun yrittää märillä puilla saada pesää syttymään...ei syty ei.. ainakaan mun taidoilla!! Sen takia yritän pitää kiinni siitä, että sisällä on puulaatikko aina täynnä tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei munkaan taidot ja kärsivällisyys riitä. Meillä ei oikeen oo ollu paikkaa puille ja ton kaapin saa kesällä valjastettua muuhun käyttöön. ;)

   Poista
 2. Hurmaava halkokomero!
  Ja kivat talviset maisemat!

  Lämmintä joulunodotusta täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajaa se ainakin asiansa. ;) Talviset maisemat on yön aikana vaihtunu kuraan ja veteen, höh, sanon minä!
   Samoin sinne Mantelilaaksoon! Kävin kurkkimassa blogissasi, ihana! Täytyy palata sinne vielä oikeen ajan kanssa.

   Poista
 3. Samoja juttuja meneillään täälläkin. Mies oli 4 pv kavereiden kanssa reissussa viime viikon lopulla ja nyt lähtee sitten lauantaina viikoksi ulkomaille töihin. Pieni hengähdystauko minullekin kuitenkin luvassa, kun menen ensi viikolla kahdeksi päiväksi kouluttautumaan Helsinkiin ja vietän väliyön ystävien luona, kun lapset ovat mummilassa hoidossa. Minusta joskus on jopa helpompaa, kun toinen on oikeasti pois. Verrattuna siihen, että toinen on kotona, muttei kuitenkaan ehdi esim. remppajuttujen takia keskittyä olemaan perheen kesken tai tekemään kotitöitä myös. Kun toinen on kokonaan pois, on jo valmiiksi orientoitunut hoitamaan kaikki ruoanlaitot sun muut, niin ei tule mitään pettymyksiä, kun toinen joutuukin jäämään ylitöihin tms. Lisäksi olen ottanut tavaksi suunnitella kaikkea kivaa, kun mies on pois, esim. enemmän kyläilyjä tai jotain pientä reissua/retkeä tai leffailtaa poppareiden kera (leffa on tietysti joku todella kiinnostava lastenohjelma tai -leffa, mut kuitenkii). No joo, välillä se pinna on vaan kireällä ja väsy olo, että yksin lasten kanssa on raastavaa. Meidän pojat on siis 3- ja vajaa 5 v, ja vauhtia ja ääntä riittää...

  Puiden syttymisessä ei ole ollut ongelmia, kunhan muistaa täyttää puukoreja ahkeraan, ettei ole just puuliiteristä raijatut kylmät puut menossa tulipesiin. Meillä on jokaiselle tulisijalleen omat korinsa (paitsi keittiön hella käyttää yhteistä koria leivinuunin kanssa) ja sitten voi toisesta paikkaa lainata, jos on päässyt loppumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo tainnu olla kertaakaan yötä missään, lapsien syntymän jälkeen. ..aamuyöstä olen kyllä hiippaillut kotiin..;) Meidän kolme-vee on tällä hetkellä melkosen.. noh, kaunistelematta raivostuttava. :D Vähän jännitti, miten kaikki sujuu, mutta hyvin selvittiin. Tietysti tämäkin on tottumis asia. Me kun vaan yleensä ollaan koko perhe kotosalla. Eläimet (joita ite oon hamstrannu) tuo vielä oman haasteensa, kun pitää nekin hoitaa.;)

   Juuri vajasta tuoduilla puilla en edes yritä, mutta tuntuu että edellisenäkin päivänä kannetut vaan hiiltyy. Saatan olla myös kärsimätön. Monta päivää sisällä olleet puut syttyy heti, niin että rätisee ja paukkuu, kun vähän tulitikkua vilauttaa.

   Poista
 4. Kyllä puiden pitää olla kuivia...lämpötehokin on korkeampi..:)

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Vaatimukset oli: 40cm syvä ja korkeutta enemmän, kun lapsilla on kädet kurotettuina. ;D ..ja halpa hinta.. Tämä oli ainoa, joka kriteerit täytti ja kyllä se nyt ihan kelpo on.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Ja pahvit, sanomalehdet yms. Saa kätsästi piiloon toisen oven taakse. ;)

   Poista
 7. Ilo on kuivat puut :) Kosteita saa sytytellä aivan liian kauan.
  Meillä kuivaa puut autotallissa, mutta haluaisin vielä leivinuunin viereen jonkun kivan säilytyspaikan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan meidänkin puut vajassa, mutta sieltää suoraa kannettuna ovat kuitenkin kylmiä ja "nihkeitä". Mun sytyttäjän taidot tarvii ihan tosi kuivat puut. :D

   Poista
 8. Näyttää hyvältä! Meillä on puut saavissa. Kansi olis kyl hyvä siihen. Kaappi toimis kans, mut ei mahdu. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä on ollu klapeja ties missä. Viime talvena tais olla ihan vaan isossa puulatikossa, mut mua ärsytti, kun laatikon alta ei päässy imuroimaan. Kaapin ympärys ja alusta on helppo pitää siistinä. :)

   Poista
 9. Sattumalta tänne eksyin ja niin ihana blogi, että olihan se jäätäväkin. Kaunista teillä siellä ja kaappi on oivallinen klapien säilytykseen.

  VastaaPoista