maanantai 23. syyskuuta 2013

Se on syssy ny!

 Viikonloppuna oli vielä mahti kelit! Meillä oli laina-lapsi yökylässä ja käytiin koko kööri sunnuntaina aamulenkillä. 


Marttiki sai mennä vapaana ja jotenki se tuntuu tajuuvan, ettei kannata mennä kauas. Vaikka Paavo ja Esko tuuletteli menemään, niin possu pysytteli muutaman metrin päässä meistä. Uskallan varmaan jatkossakin päästää sen narun päästä, ku ollaan kotinurkissa.Tänään on kelit vähän erilaiset! Onneks siirsin pikkukanat eilen jo sisälle. Maatiaiset saa ulkoilla vielä varmaan kuukauden päivät. Niitä ei tunnu pikku sade ja tuuli haittaavaan, ku kuopsuttavat pihalla tyytyväisinä tälläkin hetkellä. (Pääsevät sisälle halutessaan..)
Pitäis myös pikkuhiljaa alottaa kestopehkun teko kanalaan. Jännittää, että saanko turpeen palamaan. Viime talvi mentiin lämpölampuilla, mut haluisin eroon niistä. Olishan se pehku paljon lämpimämpi ja turvallisempi(ja halvempi!). Jos jollain on siis kokemusta tosta pehku-hommasta, ni vinkkejä otetaan vastaan!

Lämmityshommia on tehty tänään myös sisällä. Elma hakeutuu muurin kolosiin jo sytytys vaiheessa. Siellä se sitte odottelee lämmön tuloa.


Ja jotta taas välttyis esim. ikkunoiden pesulta, on keksittävä tekemistä. Näpräsin lyhtykukkia kuivumaan keittiön (p**kaselle) ikkunalle. Niistä tulee kyllä tosi syksynen tunnelma. 
(Ja keväällä vois törkätä siemenet maahan.) 


Ikkunoista kuitenki näkee vielä jotenki läpi. Kahtokaas ku sade ropisee kuistin uutta peltikattoa vasten! JUHUU! Tällä viikolla saadaan ilmeisesti myös ikkunat ja ovi. Tunnelin päässä siis pilkottaa valo!:)


Tulipa jotenki sekava sillisalaatti postaus, sekava taitaa olla kirjottajakin. Taidan odottaa vielä hetken, sitte läväytän uunin pellit kiinni ja painun pojan viereen päikyille.

6 kommenttia:

 1. Voih, päiväunet maistuis mullekin. Naureskeltiin viikonloppuna Elsalle, kun se tuli makaamaan tuolille takan eteen tyytyväinen virne naamalla. Taitaa meidänkin kisu tykätä lämmöstä. Pehkuasioissa multa ei vinkkiä saa, kun en edes tiedä mistä puhutaan. Kivaa päivänjatkoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mönkään meni munki päikyt.. Ukkeli heräs ennen ku kerkesin saada edes unen päästä kiinni! Kissoista vois kyllä välillä ottaa mallia rentoutumisen suhteen. :)

   Poista
 2. Ihania nuo lyhtykukat!!!
  Meiän baariruusut ei tajua vielä mitään tuon lämmön päälle... Ne on siis nyt ihan täysin ottaneet kodin navettabaarista, ja makoilevat siellä nahkasohvilla! :) Lauantaina oli harvinainen ilta ja molemmat tulivat sisälle nukkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut eikös nuoret plikat viihdy yleensä baarissa, ennemmin ku koti nurkissa nukkumassa? :D saattaa se siitä viel muuttua, ku pakkaset alkaa paukkumaan.

   Poista
 3. Meilläkin on varmaan liian kylmä jo, kun on riiviökissaa alkanut kiinnostamaan tulitikut. Se tulee aina viereen, kun sytytän tuikkuja ja jos erehtyy jättämään käytetyn tulitikun jonnekin muualle kuin roskikseen on varmaa, että riiviöpentu on tekemässä hiilipiirroksia joka paikassa ja loput tikusta pistää poskeensa.

  VastaaPoista