keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Raitisilmamyrkytys!

..Jos hetken malttais kykkiä koneella..
Pihalla, pihalla ja pihalla, kaikki päivät. Kasvarissa tomskut ja kurkut kasvaa puhinalla ja kasvimaasta puskee vaikka mitä! Luulenpa että saadaan juhannus-perunat omasta maasta.:)
Muutaman yrttikin on tarttunut matkaan ja mä en oo aikasemmin törmänny tän väriseen basilikaan?? Nyt ku sitä sitte ostin, ni tuntuu että sitä näkee joka puolella. Ehkä en oo vaan kiinnittäny siihen aikasemmin huomiota. Oli miten oli, hauskan värinen se kuitenki on. 


Avustajia on ulkona ollu taas riittämiin, jopa yks enemmän, ku normaalisti. Elma on alottanu ulkoilun. Aiemmin siitä ei oo tullu mitään, ku on ollu ulkona niin pelokas, mutta nyt oikeen mouruaa oven takana! Eilen Sylvi esitteli navetan Elmalle ja tais esitellä jotain muutakin ku ei neitejä näkyny toviin. Mulla meinas jo vähän hätä iskeä, mutta onneks tupsahtivat sitte jostain kotiin. Eläimet aiheuttaa niin paljon ylimääräsiä sydämen tykytyksiä!
Tänään Elma saa pitää välipäivän ulkoilusta, ehkä huomenna sitte taas. Mun välipäivä on sitte joskus sateella. Kyllä tota rikkaruohojen nyppimistä riittää ihan niin ku työksi asti!


4 kommenttia:

 1. Mä sain viisi tomaatin tainta naapurilta, joka oli kasvattanut ne siemenistä. Mietin kanssa, jos ne laittais tuollaiseen kasvusäkkiin. Siihen kyllä taitaa ohjeen mukaan mennä vaan kolme.

  Ihanat kisukaverukset. <3 Meillä Elsa ulkoilee vain valjaissa tai juoksunarussa. Ei uskalla päästää yksin kuljeksimaan, kun läheltä menee autotie ja junarata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita kasvusäkkejä on joo kahdelle ja kolmelle taimelle. Mun mielestä ne on tosi kätsiä, ku ei sitte tarvii mitään lannotuksia yms.:)
   Meillä menee vaan hiekkatie tossa vieressä, mutta toki siinäkin voi vahinko sattua.:/ Jotenkin vaan tällänen pikkukylän asukki on niin pinttyny siihen tapaan, että kissat juoksentelee pihassa vapaana.;)

   Poista
 2. Mulla oli viime kesänä kans tota tummaa basilikaa. Ihan samalta se maistui, vaikka olikin vähän erikoisemman väristä.
  Mä en oo uskaltanu tomaatteja vielä lyödä maahan. Sitkeesti kasvatan niitä vielä sisällä purkissa. Mamma anto vanhankansan neuvon, että vasta hänen nimipäivän jälkeen saa laittaa maahan jos ei oo kasvihuonetta (eli 13.6.).
  Mähän kasvatin nää taimet kans siemenistä, ja hienosti ovat kasvaneet. Nyt sai jo tukikepit lyödä kylkeen kii.

  Voi Elma, ku siitä on tullu rohkea!! <3
  Saas nähdä koska meiän Lyyti ulkoilee ensimmäisen kerran?! Jos se nyt vähän rohkaistuis ensin, niin vien sen kyllä heti navettaan mylläämään. Siellä Tyynekin aina oli, kun ei vielä saanut vapaasti olla ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ymmärrä miten toi basilika homma on menny ihan ohi!:D Mäki ehkä voisin joskus koittaa kasvattaa ite taimet. (Heti ku Elma lopettaa purkkien mylläämisen!) ..tai sitte en, ei noi kuitenkaan maksa ku pari €.. Laiskuustaso on ehkä se ratkaseva! :D Lyytillä on vielä niin paljon kaikkee uutta ja mullistavaa!

   Poista