tiistai 23. kesäkuuta 2015

Jonna se kanasensa niitylle ajoi

Ei ne kyllä ihan niitylle päässy. Maatiais rouvat muuttivat kesäksi ladyjen talvitarhaan. On vähän enemmän tilaa kopsuttaa ja pikkukanat saa laajennuksen maatiaisten häkkiin. (Tosin niitä ei vois vähempää kiinnostaa koko ulkoilu, ku ei oo tarpeeks lämmintä. Toivottavasti tähän asiaan on piakkoin luvassa muutos.) Tehtiin ylisten sillan alle kunnon seinä, ikkunalla varustettu. Ei se pressu oikeen miellyttäny silmää ja olihan se ihan riekaleinakin kaikkien tuulien jäljiltä. Melkonen urakka oli myös tarhan tyhjentäminen.  Ladyt kuivittivat talvella näppärästi polkemalla melkosen määrän heinää saven sekaan. Oli se toisaalta ihan hyvä, koska oli niin pirun märkää, velliähän se pohja olis ollu. Tänä vuonna saavat olla syksyllä niin pitkään pellolla, että pakkaset alkaa. Jos tarve vaatii, niin kiikutan vaikka sieltä sitte sisälle yöksi. Pellollekkin rakennettiin kyllä mökki, hyvin pärjäilevät varmasti sielläkin.
Mutta ne kanat.. Oli ne touhua täys, kun pääsivät ihan uusille maille. Illalla kyllä odottivat portin takana, josko päästäisin vanhoille orsille nukkumaan ja mietinkin, montakohan kanaa on aamulla enää aitojen sisäpuolella. Uus "kammari" lopulta kävi kuitenki yön viettoon.Seuraavaksi sais sitte käydä sisäkanalan kimppuun. Kalkkimaalia, leka, lapio ja mitä siellä nyt sitten tarvitaankaan..
Ei ne (koti)työt tekemällä lopu!

15 kommenttia:

 1. Ihailen aina kanaloita ja välillä kesäkanoista haaveilen ja oikeasti pelkään kanoja / lintuja, silti kuopsuttelujoissa on jotain viehättävää.

  VastaaPoista
 2. Meillä olisi kanalassa operaatio uudet orret. Vanhat alkavat olemaan sen verran kulutettuja, kun niitä aina siivousten yhteydessä veitsellä vuollan, että saa kakkakerroksen pois. Näin kesällä tulee sitten vaihdettua orret kokonaan uusiin :)

  Tuo kana joka on kahdessa ylimmässä kuvassa, näyttäisi sairastavan kalkkijalkaa?
  Eläinlääkäriltä saatava ivermektiini tehoaa siihen aika hyvin, plus sitten jalkojen kylvettäminen :)

  Meidän kanat on ihmen hyvin viihtyneet pihalla, vaikka säät ovat olleet hieman VETISET.
  huvittaa välillä kun ihan märkiä ovat pihalla steppaillessaan, sitten välillä menevät sisälle kuivattelemaan ja taas jatkuu meno pihalla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kahdella maatiaisella on kalkkijalkaa. :/ viime viikolla ne lääkitsin ja tällä viikolla ajattelin suorittaa mäntysuopapesun. Mua oikeen alko harmittamaan, et miten mulla ei oo aikasemmin ottanu silmään niiden kintut! Noh, taas kerran kantapään kautta opittu.. Se on kyllä tehokas opettaja.
   Meillä taitaa olla melkosia hienohelmoja nuo kaikki rouvat. Vesisateessa ulkoilu on ällöä!:D

   Täytyykin käydä kurkkimassa teidän kanasia.:)

   Poista
  2. Kalkkijalka taitaa olla vähän sellainen, että se kun siinä hiljalleen kehittyy, niin ei välttämättä edes huomaa kuinka jalat muuttuu hiljalleen. Katselin kerran munanetissä videota jossa kanojen jalkoja pestiin lääkityksen jälkeen hammasharjalla, haha :) ♥

   Poista
 3. Kyllä nuo kanat on hauskoja seurattavia, antavat lähes ilmasita terapiaa.
  Luin Marikan kommentin ja edelleen ihmettelen noiden matolääkkeiden monikäyttöisyyttä! Ja uusi sairauskin; kalkkijalka. Jaa se onkin syyhypunkin aiheuttama, no ilmankos ivermektiini käy siihenkin. Onkohan munien käytölle varoaikaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa meidän eläinlääkäri määräs strongholdia. Itse hän kuulemma uskaltaisi syödä munia, mutta ajattelin pitää parin viikon varoajan. Osan kyllä varmaan lykkään koirien kitaan..

   Poista
 4. Ihania kanasia ja on kyllä hyvät oltavat niillä, kyllä tuolla viihtyy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanat on kyllä hauskoja ja touhukkaita tyyppejä. :) Kiitos, eivät ole ainakaan olostaan valittaneet. ;)

   Poista
 5. Ihania kanasia :) Meilläkin asustelee pieni parvi maatiaisia, ja ovat vertaansa vailla olevia persoonia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kaamee tipukuume! Muutama maatiainen menis hyvin vielä tossa meijänkin pienessä porukassa. ;)

   Poista
 6. Ihanat kanakuvat! Joo työt ei todellakaan tekemällä lopu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus mä vielä koitan pitää työttömän kesän! Pakolliset ruoka ja paska jupakat tietty pitää hoitaa, mut projektit jäihin pariks kuukaudeksi!;)

   Poista
 7. On kyllä ihania kuvia ja niin hyvät oltavat teidän kanoilla. Ikkunaseinä on myös hauska idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tavotteena olis onnelliset kanat, toivottavasti oon edes jollain tapaa onnistunut. :)

   Poista