maanantai 25. elokuuta 2014

Porkkana, peruna ja Martti

Vaikka on ehkä maailman kivointa syödä oman maan antimia, ni syksyllä on aina hirvee homma, ku yrittää säilöä herkkuja myös talveksi. Täällä ollaan siis kaivettu ja pesty melkonen kasa porkkanoita!

Maasta nousi myös toisiinsa kietoutuneet porkkanat.. Ja sydämen mallinen peruna! On siis rakkaudella kasvatettu.;)


Kyllähän tota urakkaa vielä riittää, mut enpä taida ottaa siitä pään vaivaa.

Koirat ja pikka-mees on alottanu omppuhommat jo pari viikkoa sitte. Täytyy varmaan siihenkin pikkuhiljaa osallistua.
Mitä te muuten teette ompuista? Saako niistä mitään irti mehumaijalla?


Martti on omenoiden ohella maistellu myös jauhoja. Toki Paavo osallistui myös tähän hommaan, mutta sen naama ei ollu yhtä "hurjan" näkönen. :D 


Käytiin jauhonenän kanssa viimeviikolla homaopaatin vastaanotolla. Siellä vierähti neljä tuntia noin vaan ja kotiintuomisina muutama pieni puteli, sekä roppakaupalla tietoa. Toivottavasti löytyis vihdoin toimiva hoitomuoto Martin kuulo ja kutina oireisiin. Melko toiveikas olen, kun on nähnyt miten hyvin homeopaattiset vaikuttaa akuutti-vaivoihin (sekä itellä, että koirilla). 

Tänään ei onneksi vaivaa, ku tylsä keli. Meinaa mennä ihan loikoilun puolelle koko päivä, haittaaks se?


12 kommenttia:

 1. Oi, mikäs marttia vaivaa? Onko allergiaa? Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Martille on sattunut vaikka ja mitä, josta johtuu mm. miljoonan antibiootti kuurin aiheuttama hiiva..:/

   Poista
 2. Hassut vihannekset. :) Mä oon joskus tehnyt mehumaijalla mehua valkea kuulaasta. Ei siitä niin paljoa mehua tule kuin marjoista, mutta muistaakseni ainakin pari pullollista tuli yhdestä maijasta. Voi että, niin söpö parivaljakko tuo kisu ja vauva. <3 Marttikin on söpis jauhot nenässään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tota mehumaijatusta täytyy koittaa, siinä pääsis helpollaki vielä! :) Elma hakeutuu aina vauvelin viereen, kun on vaan mahdollista. Ovat aika soma pari kyllä. :)

   Poista
 3. Mehumaijalla valmistettu omenamehu <3. Sitä ei tosiaan paljoa ompuista irtoa, mutta omppujen kerääminen on onneksi niin helppoa. Loistava flunssajuoma lämpöisenä; sitä kun voi juoda reippaamman laisesti, eikä rupea tökkimään; on se niin hyvää! Äitini tekee myös usein mehumaijalla satsin, niin että ottaa vain n. pullollisen mehua ja tekee lopusta töhnästä omppuhilloa (tällöin ompuista pitää poistaa kodat). :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei toi mehu ja hillo juttu onki kätsää! Omppusosetta täytyy kuitenki tehdä vauvaa varten. ;)

   Poista
 4. Ei, ei se haittaa... toisinaan vaan pitää kölliä ♥

  VastaaPoista
 5. Ihanat kasvatukset:). Meillä tulee omenoita aina niin paljon noista puista, että vien ne mehuasemalle ja ihanaa mehua tulee koko talveksi. Tosin nyt on joku vaiva tahi välivuosi puilla kun puolet on ihan tyhjinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin parhaimman puun sato jäi KAHTEEN omenaan! Parissa puussa niitä sitte taas on läjäpäin. Täälläkin ois mehuasema, mutta taidan koittaa ensin mehumaijaa.:)

   Poista