perjantai 22. tammikuuta 2016

Mielialat lautaselta

Teitä joitakin on kiinnostanut enemmänkin nuo meidän ruokamuutokset. Ajattelin kirjottaa nyt asiasta ihan oman postauksen. 

Vatsa on oikkuillut jo vuosia ja hermot ihan riekaleina. Ei kiva, ei kiva ainakaan kahden pienen lapsen kanssa. Viime vuonna olin viikon detox-kuurilla, ihan vaan puhdistus mielessä, mutta sepä puhdisti hermojakin! En sitte kuitenkaan pysyny mitenkään siinä ruokavaliossa kuurin jälkeen ja tadaa, hirviö is back. Mulla pätee myös ; "Mitä enemmän sokeria, sitä suurempi hirviö." 

Ennen joulua mulle tehtiin MSAS-analyysi, joka kertoi kehon ja suoliston voinnista. Ruokarajoituksia tuli perunan, vehnän, kauran, bataatin, lantun ja punaisen paprikan verran. Niiden tärkkellys "kuorruttaa" suoliston, joka niitä ei osaa käsitellä. Ja siitä voi sitten seurata monenlaista. Aminohapot oli pahasti puutteelliset, eli elimistö ei osaa hyödyntää proteiineja. Rakennus aineet kun puuttuu, ei ole tarpeeksi polttoainetta edes nukkumiseen. Tai kyllähän sitä nukkuu, mutta ei "oikeesti kunnolla". Siitä siis johtui loputon väsymys. Aminohappojen epätasapaino vaikuttaa aivoihin ja lihaksiin ja verenkiertoon ja ja ja.. Myös B6-vitamiini oli miinuksella, se vaikuttaa kuulemma suoraa mm.hermoihin. Hoitaja sanoi, että jos hänellä olisi B6 niin alhainen, istuisi hän vankilassa jonkun taposta.:D Tämän piikkiin laitan siis olemattomat hermot. Yli 90% endorfiineista tulee suolistosta, siitä siis pitää oikeesti huolehtia!


Mitäkö meillä sitten syödään. No, muiden perheenjäsenten kohdalla peruna yms ei ole kiellettyä, mutta useimmiten syödään koko perhe samaa pöperöä. Eilen tein uuniperunoita ja punajuuria. Mun mielestä punajuuri toimii tosi hyvin tossa! Täytteet oman mielen mukaan ja vähän salaattia kaveriksi.
Muusia on tehty kukkakaalista ja wokkiin heitettiin riisinuudelia. Uunikasvikset on meidän perheessä kovassa suosiossa, niitä tehdään usein. Risottoja, kaalilaatikkoa, pastaakin - tattaripastaa. Ihan siis perus settiä, pienillä muutoksilla. Ei se ole hankalaa, ku  siitä ei tee hankalaa.:) 
Ollaan myös syöty nyt enemmän kasvisruokia. Ihme ja kumma, mutta asiasta ei oo kuulunut mitään nurinaa.;) Kalaa ainakin kerran viikossa ja oon koittanut pitää sellaisen säännön, että jos jauhelihasta pitää jotain tehdä, niin ei useammin, kun kerran viikossa.
Olikohan siinä suurin piirtein kaikki? Kaikki tärkeimmät?
Tai ehkä se tärkein asia on, että olo on PALJON parempi!:)

Olkoon tämä myös tsemppauksena blogi-ystävälle ♥, ihan viimeistä kuvaa myöden. Tukka ei oo harjattu, meikkiä ei oo ja ei, EN tykkää laittaa tänne kuvia itsestäni!:D



15 kommenttia:

  1. Täällä kommentoi yksi ihan hämillään oleva superkiitollinen blogiystävä <3 Kiitos! Olen otettu, ja ihan viimeistä kuvaa myöten :D

    Nuo sun kuvaukset hermojen menemisestä kuulostaa niin tutuille, että mietin, pitäisiköhän itsekin hakeutua samaisiin testeihin. Tai jos en, voisinhan kiertoteitse kokeilla, mitä noiden tiettyjen raaka-aineiden poisjättö sitten vain vaikuttaisi.

    Ja sokeri, ai sokeri...! Kaiken pahan alku ja juuri, mutta miksi sitä aina niin himoitsee. Aloitan siitä heti huomisaamuna; ei kahvin kanssa keksiä eikä ainakaan suklaata ;)

    Kivaa viikonloppua sinulle, ja jos voisin halata, halaisin sinua juuri nyt <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lueskelin vielä tuosta MSAS-analyysista. Ja alkoi heti poltella tarve kokeilla sitä. Onkohan noissa tekijöissä / laitteissa eroja, vai mennäkö vain lähimpään ja uskoa, että osaavat hommansa?

      Kiitos vielä tuhannesti! Mitenhän maltan mennä nyt nukkumaan, kun mielessä pyörivät vain analyysit.... ;)

      Poista
    2. Aminohappojen epätasapaino myös altistaa kaikille himoille.;)
      Eiköhän tollaset laitteet omaava osaa hommansa. Lähimpään vaan.
      Mä oon kyllä välillä napsinu vähän suklaata, en oikeen usko pysyvään muutokseen, jos kaiken jättää kerralla. Vehnä kyllä rajottaa herkkuja melkosesti.:D

      Tuntuu vaan, että käydään niin samoja asioita monesti läpi. hih, nyt kuule sitä unta palloon! Kauniita unia:)

      Poista
  2. Voi sinä senkin kaunis! Terveisiä täältä karkkipussin ääreltä. Sokeriähky tältä lauantailta on liiankin taattu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pöh pöh! Mun piti tehdä tatska-postaus jo tovi sitten ja kuva piti laittaa siihen. ..jänistin..:D
      Sokeriähky on paikallaan aina välillä.;)

      Poista
  3. Alkoipa hyvinkin kiinnostaa minuakin tuo analyysi. Taidanpa ihan ekaks googlettaa ja sitten alkaa pohtia sitä ihan toden teolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nannen kautta mä tollasesta analyysistä kuulin, oli kyllä mielenkiintosta ja moni asia sai selityksen.:)

      Poista
  4. Mun on pakko kans testata noita uunipunajuuria!!! *slurps*

    VastaaPoista
  5. Kiinnostava postaus! Mä itse tiedän niin hyvin miten kamalaa elämä voi olla ennen kuin ruokavalion on saanut itselleen sopivaksi. Nyt olen ollut gluteenittomalla, maidottomalla ja soijattomalla ruokavaliolla viitisen vuotta ja sitäkin ennen lihattomalla :) Kuulostaa melko rajoittavalta, mutta sen on sen arvoista, kun ei tarvitse enää kärsiä jokapäiväisestä surkeasta olosta. Itselleni on auttanut se, että ei mieti vain sitä mitä ei saa syödä vaan aktiivisesti hakee kaikkia uusia herkkuja vanhojen tilalle. Esim. raakaruoasta olen löytänyt paljon kaikkea mulle sopivaa. Oikeastaan kokonaan uudenlaisen maailman, että voi olla olemassa kaikenlaista hyvää ilman sokeriakin (sokeria en nyt niin kamalasti välttele, mutta pyrin kuitenkin korvaamaan jollain muulla jos mahdollista). Tsemppiä muutokseen, ajan kanssa siitä tulee koko ajan vaan helpompaa. Itse en enää kaipaa juuri muuta kuin kunnon juustoja ja jäätelöä, ja niitäkin maistelen aina silloin tällöin, seuraukset sitten kärsien jos niitä on tullakseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä tälläkin ruokavaliolla syötävää löytyy, vaikka kuinka paljon! Ja avokkikin sanoi, että ei iltasin turvota ollenkaan. Kyllä toi tärkkellyksen vähentäminen on tehnyt meille kaikille ihan hyvää.:) Suurin haaste tässä on esim. Leivokset. Lähes kaikissa gluteenittomissa jouhoissa on vehnää, niistä on vaan gluteiini poistettu. Tai sitten niissä on perunajauhoa. Hmm, mistäköhän ihmeestä mä leipasen laskiaispullat?:D Ehkä otan riskin ja syön sen ihan normin. ;)

      Poista
  6. Noita kaikkia juttuja on niin satoja mitä pitäis kokeilla ja mihin uskoa. Eikö se riitä että elää tarpeeksi hyvää elämää? Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos tulisit kylään myös Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niitä monia ja hyvä niin! Löytyy varmasti jokaiselle sopiva. Väitän, että elämä on parempaa ilman vatsakipuja, eikä se asia liity mitenkään uskoon.;)
      Kiva kun liityit! Täytyykin kurkata aurinkokujalle..

      Poista
  7. Kun karsii lautaselta pois huonon olon aiheuttajat, huomaa, että ihminen on tosiaan sitä, mitä syö:) Mielenkiintoiselta kuulostaa tuo analyysi. Mutta ei taida joka paikassa siihen päästä. Mutta näemmä onnistuu etänäkin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinhän se on! Ai onnistuu etänä, mitenköhän se mahtaa tapahtua?:D

      Poista