sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Omppuja massuun ja pihkaa nassuun


Nyt on omppusavotta tehty. Tuli hilloa, sosetta, mehua, piirakkaa ja sämpylöitä.


Suurimman "työn" teki kyllä ehdottomasti ladyt! Sen ku vaan tiputtelee omppuja puusta, sinne häviää..


..myös kärhöt.. khö khöm!!


Pampulaiset saavat nykyään ulkoilla myös meidän (aidatussa) pihassa, mutta vaan ja ainoastaan valvovan silmän alla. Katoaa muuten melko äkkiä kaikki kasvusto!


Hyvin myös jo tietävät kuka on "heidän tyyppi", ei tarvii ku kerran huutaa, ni ladyt tulee perään minkä kintuistaan pääsee. <3

(..ihan ku juttu taas hivuttautuis pelkkiin lampaisiin???:D)



 Nyt siihen pihkaan, joka pelasti mun maailman! 

Oon käyttäny jo vuosien ajan kortisonirasvoja, kun ihottuma alkaa ilmestymään kasvoihin. Aina on lääkärit vaan uusineet reseptin, kun ongelmasta menen valittamaan.
Vaan eipä tule enää tuubin tuubia mitään kortisonia!

Tervaa ja pihkaa nassuun, ni johan tapahtuu! Arvatkaa vaan ottaako päähän, etten oo ennen edes miettiny mitään luonnontuotetta tähän vaivaan. 
Tätä samaa salvaa voi käyttää moneen muuhunkin, suosittelen tutustumaan!


16 kommenttia:

  1. Heh, pitäisköhän meidänkin hankkia pari lammasta, niin pääsis helpommalla omenoiden kanssa. :) Frantsilan tuotteet on kyllä ihania. Joskus siellä on tullut poikettuakin, kun se on meiltä vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäis tiätty! Jokasessa taloudessa pitäis olla muutama määää!:) mulla ei entuudestaan oo kokemuksia Frantsilasta, mutta tää eka kokemus ainakin ihan huima.. Kyllä voi pieni purkki tehdä ihmisen iloseksi!:)

      Poista
  2. Nyt pääsin viimein tutustumaan sun blogiin paremmin, ja onneksi pistin "sut" ylös! Ihana talo, ihan pieni vauvakin siellä ja voi nuo lampaat! <3

    Onkohan sun ihottumaa diagnosoitu mitenkään? Mistä voisi johtua? Kun meillä pienokaisella ilmestyy ihottumaa myös, ja ilmeisesti nimeltään nokkosrokkoa. Ja ilmestyy aina sellaisissa vähän jännittävissä tilanteissa. Mietin, olisiko tuosta salvasta hänelle apua. Voi olla, ettei, jos rokko kuitenkin kyseessä. Tähän mennessä on vain ihmetelty asiaa, kun menee kuitenkin ohi aina suht nopeasti, eikä näytä kutittavan. Nyt kuitenkin tuntuu, että iho on koko ajan kuivumaan päin, joten pidemmän päälle iho voikin mennä aika rajuun kuntoon…

    No nämä näistä päivittelyistä ;) Kivaa päivän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta tervetuloa!:) toivottavasti bloki tulee jatkossa pyörimään muidenkin, kun pampuloitten ympärillä, vaikka ihania ovatkin..;)

      Ihottuma on vaivannut jo 10 vuotta.. Aina silloin tällöin. Diagnoosi oli angiinan jälkitauti. En edes tienny, että angiinaa olisi ollut, mutta nähtävästi se voi olla ihan täysin oireeton.
      Ei tolla salvalla voi hallaakaan tehdä, ni voisihan sitä varmaan pikkusellekkin koittaa! Sitä voi käyttää niin moneen, että ei se hukkaan mene vaikka ihottumaan ei auttaiskaan. :)

      Poista
  3. Voi ihana, teille on tullut lampaita!!!
    Ja kiitos tuosta salva vinkistä. Ehdottomasti kokeilen.
    Mukavaa syksyä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on! Välillä jo ajattelin ettei lammasunelma tule toteutumaan, mutta onneks avokki välillä yllättää! :)
      Ja syksyjä sinnekkin!

      Poista
  4. Olipa ihana postaus, kun itsellä ei ole eläimiä (paitsi koira haaveissa), niin näille muiden kotieläinpostauksille on tarvetta! ;) Voi pampulaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle noi eläimet on kyllä sellanen henkireikä, etten ilman osaisi olla. <3 ..onhan niitä tuohon jokunen kertynykkin..;)

      Poista
  5. Onpas ihania lammaskuvia! Olisko muuten mahdollista saada sun sähköpostiosoitetta, olisi vähän asiaa :) jaana.tapio (ät) gmail.com

    VastaaPoista
  6. Titilläki on jotain ihme ihottumaa jota se raapii verille. Lääkärit määrää aina vaan kortisonia. Nyt mäki Esal & Sonjal ehdotin et josko seuraavaksi ostaisivat tuota pihkavoidetta... Saas nähdä uskotaanko mua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pitää uskoa!!:D aika pienellä vaivalla selvii tosta kokeilusta..;)

      Poista
  7. Haasteeseen on vastattu :) t: Karo-Liina oman omppusavottansa keskeltä...

    VastaaPoista
  8. Oi, lampaita ♥
    Meillä kun on jo jokunen karvaturri ja sulkapylly, niin tutut aina vitsailee että "milloinkas sitten tulee lampaita?" ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lampaat on vieny mun sydämen ihan täysin! Monta vuotta niitä täälläkin odotettiin koirien, kissojen ja kanojen "jatkoksi"..:)

      Poista